Diumenge, 15 de novembre – Caminada 2x2: l’hospital de sang

Uns mesos enrere, un grup d’amigues i amics iniciaren, un cop al mes, una caminada matinal que varen batejar amb la qualificació 2x2, ja que per fer la ruta s’utilitzen les dues cames, amb l’objectiu de passar una estona agradable, descobrir o recordar paisatges i, al mateix temps, realitzar una pràctica saludable.
L’hospital de sang és un dels indrets més captivadors de la serra de l’Obac, entre les comarques del Vallès Occidental i el Bages, al costat de sant Llorenç del Munt. Es tracta d'un esvoranc de forma triangular que traspassa la roca. L'historia conta que durant el segle XIX, servi a l’exèrcit carlí com a hospital, per tal d'assistir als soldats ferits. Des del coll d’Estanalles se segueix el camí que mena cap aquest indret.

La sortida és a les 8 del matí de l’aparcament de cotxes del costat de l’ajuntament de Lliçà d’Amunt, amb vehicles propis.
El recorregut té una distància d’uns 12 quilòmetres, amb una durada aproximada, parades incloses, d’unes quatre hores. La dificultat és baixa.
No cal apuntar-se. Per a més informació, es pot telefonar al 658 824 847