Divendres, 5 de febrer de 2010, l’auca del senyor Esteve

L’auca del senyor Esteve, publicada com a novel•la l’any 1907 i representada per primer cop com a comèdia teatral el 1917, és una de les obres cabdals del modernisme català. A La Puntual, una botiga familiar barcelonina fundada fa quatre generacions, la vida avança sense sotracs fins que Ramonet, el més jove de la família i relleu generacional del negoci, decideix no seguir la tradició familiar i dedicar-se a l’escultura. Santiago Rusiñol parteix d’aquesta trama per escriure un retrat magnífic i punyent de la burgesia barcelonina, menestral i treballadora, i de la confrontació entre l’artista i la societat.

L’encarregada d’aquesta nova posada en escena del gran clàssic de la comèdia catalana és Carme Portaceli, que hi aporta la vitalitat i l’enfocament irònic dels seus muntatges per oferir-nos el que ella descriu com el retaule (més esperpèntic que naturalista) de la creació de la Barcelona moderna des del 1830 fins a més d’un segle després.

El cost és de 30 euros per persona. Aquest preu inclou el trasllat i l’entrada al teatre. L’hora de sortida de Lliçà d’Amunt serà a les 7 de la tarda del davant de cal Peret de ca la Coixa, ja que la representació comença a les 8 del vespre. Cal ser molt puntual. Les persones interessades s’han d’apuntar prèviament i fer el pagament.

Per fer el pagament es pot optar per fer un ingrés al compte corrent de la Caixa de Catalunya 2013.0222.27.0201199462, concretant el nom de les persones que adquireixen les entrades, o bé passar per la botiga “Neus Miró, moda”, enfront de l’ajuntament de Lliçà d’Amunt, en hores comercials, i deixar els diners. La data límit per fer el pagament és el dilluns 18 de gener.