Dissabte, 20 de febrer – L’excursió: terra de xató



El xató és un plat típic de la zona del Garraf i del Penedès, basat en una amanida d’escarola, bacallà, anxoves, tonyina i olives arbequines, tot plegat amanit amb una salsa tipus romesco, feta de tomàquets, nyores, alls, ametlles i avellanes. El seu origen es troba en les festes que s’organitzaven per tastar el vi nou, doncs l’acció de posar una aixeta a la bota rep el nom d’aixetonar.


Sortirem a les 7 del matí del davant de cal Peret de ca la Coixa de Lliçà d’Amunt i visitarem la vila de Cubelles, amb el seu castell, on hi ha l’exposició permanent del clown Charlie Rivel, i la ciutat de Vilanova i la Geltrú, que té un centre històric interessant i museus com el del ferrocarril. Sobre les 8 del vespre tornarem a Lliçà d’Amunt.

El cost de la sortida és de 60 euros per persona. Inclou el trasllat, les visites i el dinar.
Cal apuntar-se trucant al 609 613 431 o al 687 505 299. La data límit és dijous 18 de febrer.