Dissabte,28 d’agost de 2010. Passeig per Cadaqués i Port-Lligat

Cadaqués és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, situat al costat oriental de la península del cap de Creus. El fet d’estar enmig de muntanyes, va fer que el poble quedés pràcticament aïllat de la resta del continent fins a finals del S. XIX. on la seva única sortida era el mar.
Els primers documents que esmenten Cadaqués daten de voltants de l'any 1000. De l'antiga vila fortificada queden un baluard, on actualment hi ha l'ajuntament, i un portal d'arc rebaixat que donava a la platja. En el punt més alt del nucli antic hi ha l'església de santa Maria, un edifici del gòtic tardà, amb un prodigiós retaule barroc de fusta fet el 1725.
El pintor Salvador Dalí, nascut a Figueres, va estar vinculat amb la badia de Port-Lligat, on en els anys quaranta es va construir la seva curiosa residència. Abans, però, Cadaqués ja era un lloc triat per passar curtes o llargues temporades de tranquil•litat per a molts artistes i intel•lectuals que li van donar un gran prestigi i renom.
Sortirem a 2 quarts de 5 de la tarda del davant de ca la Coixa de Lliçà d’Amunt per anar cap a Cadaqués, on farem una visita guiada de la població i passejarem fins a Port-Lligat. Soparem a Cadaqués, en un ambient mariner i festiu. Acabat, retornarem a Lliçà d’Amunt, on es preveu arribar al voltant de la 1 de la nit.
El cost de la sortida és de 65 euros per persona. Inclou el trasllat, la visita i el sopar. Cal apuntar-se trucant al 687 505 299 o bé al 609 613 431. La data límit per fer-ho és dimecres 25 d’agost.