del 7 al 14 d’agost de 2010. 8 dies per l’alta Savoie

L’alta Savoie forma part de la regió francesa de Rhône-Alpes i té una superfície de 4.388 km. quadrats. Sobre el seu territori se situa el massís del Mont-Blanc, el punt més alt d’Europa, de 4.810 m. El seu relleu està determinat per importants carenes muntanyoses que constitueixen els Alps de Savoie, amb geleres perennes que cobreixen de blanc les parts superiors, que conté llocs tant emblemàtics com Chamonix, Val d’Isère, Aiguille Rouge, la Croix de Fer, col du Galibier o Alpe-d’Huez, molts d’ells popularitzats a través del Tour de France.
Les serralades, la majoria de les quals tenen pistes d’esquí a l’hivern, estan travessades per formidables valls, de vius colors verds durant l’estiu, aprofundides pel corrent d’impetuosos rius i torrenteres, on s’hi han instal•lat boniques ciutats, algunes a la riba de blaus llacs, com Annecy, Chambéry, Grenoble o Évian-les Bains.

Sortirem el dissabte, 7 d’agost, a primera hora del matí, per dirigir-nos cap a la frontera francesa, passar pel costat de Perpinyà, Nîmes, Valence i entrar a l’alta Savoie per Grenoble. Al capvespre arribarem al petit poble de Moûtiers, la capital de la comarca de la Tarentaise, molt a prop del domini esquiable de 3 Vallées i del parc nacional de la Vanoise, on tindrem el nostre hotel durant tota la setmana. Des d’aquí, cada dia farem excursions radials per descobrir i conèixer una mica els Alps de l’alta Savoie. El retorn serà el dissabte següent, 14 d’agost, a darrera hora del vespre.
El preu de l’excursió és 1.200 euros per persona, en habitació doble. Aquest preu inclou el trasllat, la pensió complerta des del dinar del primer dissabte fins el dinar del segon dissabte, ambdós inclosos, i les visites. Cal apuntar-se trucant al 687 505 299 o bé al 609 613 431. La data límit és el dijous, 5 d’agost.